Skip to main content
Kardinal Vinko uputio čestitku novome kotorskome biskupu

Kardinal Vinko uputio čestitku novome kotorskome biskupu

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH Vinko kardinal Puljić uputio je u utorak, 22. prosinca čestitku novoimenovanom kotorskom biskupu don Ivanu Štironji.

„Istinski se radujem ovoj vijesti da Vas je Sveti Otac imenovao biskupom u Kotoru, zaljevu hrvatskih svetaca. Najprije se radujem da je ta drevna biskupija u Vama dobila svoga novog nadpastira, upravo u ovim vremenima raznih kušnji. Radujem se i iskreno čestitam da Vas je ovim imenovanjem Papa uvrstio u Zbor apostola naših dana. Čestitam na tom povjerenju i iskreno molim snagu i svjetlo Duha Svetoga da biskupskim posvećenjem i preuzimanjem te biskupije hrabro naviještate i svjedočite Krista koji je put, istina i život“, napisao je, među ostalim, kardinal Puljić uz izraze dobrodošlice u biskupski zbor.

„Ovim imenovanjem Kotorska biskupija dobila je najljepši božićni dar. Zato uz čestitku za imenovanje, čestitam Vam i Božić želeći blagoslovljenu novu 2021. i sve godine vaše apostolske službe uz najsrdačnije pozdrave“, zaključio je vrhbosanski nadbiskup.

D. K.