Skip to main content
Kardinal Puljić izrazio sućut povodom smrti biskupa Bogovića

Kardinal Puljić izrazio sućut povodom smrti biskupa Bogovića

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić uputio je u nedjelju, 20. prosinca, gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću izraze sućuti povodom smrti umirovljenog biskupa te biskupije mons. Mile Bogovića.

Kardinalovu poruku prenosimo u cijelosti:

Dragi brate u biskupstvu!

Danas na Četvrtu nedjelju došašća, iznenadila me vijest o smrti dragog biskupa u miru mons. dr. Mile Bogovića koji je u sinošnjim satima umro. Tim povodom Vama osobno kao nadpastiru te mjesne Crkve, te svekolikom prezbiteriju i narodu Božjemu, kao i bližoj i daljnjoj ožalošćenoj rodbini upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti. Na ovaj dan Gospodnji, rado ću dušu dragog pokojnog biskupa uključiti u molitve da ga Gospodin zagrli svojim božanskim zagrljajem i obasja vječnim svjetlom. Pošao je pred lice Božje slaviti u nebu otajstvo rođenja Isusa Krista.

Svima ožalošćenima želim snažnu utjehu vjere koja je utemeljena na Kristovoj smrti i uskrsnuću. On nam zajamči uskrsnuće mrtvih i život vječni.

Kako vladaju posebne mjere u ovoj pandemiji, nisam siguran da ćemo moći uzeti učešća u sprovodu, ali jamčimo svoju blizinu i zajedništvo molitve za dušu pokojnog biskupa.

Hodeći u susret Gospodinu, da proslavimo Kristovo rođenje, neka i ova smrt bude nadahnuće rasta u vjeri i otvorenog srca Božjoj ljubavi. Vama osobno i svim sudionicima na ispraćaju zemnih ostataka iskreni pozdrav uz obilje Božjeg blagoslova!

                                                                                                                                                                                        Vinko kardinal Puljić

                                                                                                                                                                            nadbiskup metropolit vrhbosanski

                                                                                                                                                                                      predsjednik BK-a BiH