Skip to main content
Oporavak kardinala Vinka i nadbiskupa Tome ide dobro

Oporavak kardinala Vinka i nadbiskupa Tome ide dobro

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, koji su zbog zaraze „koronavirusom“ jučer, 3. prosinca, hospitalizirani u sarajevskoj Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ oporavljaju se dobro.

Informacije o zdravstvenom stanju dvojice vrhbosanskih nadbiskupa za "Katolički tjednik" dali su oni sami. „Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas“, rekao je kardinal Vinko, a slično se izrazio i nadbiskup Tomo koji je istaknuo kako nema nikakvih tegoba i da je Bogu zahvalan za „ovu kušnju“. Spomenuo je da vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli.

Također, obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost. Preporučili su i dalje u molitve vjernika, ne samo sebe nego i sve oboljele od koronavirusa i sve medicinske djelatnike.

Zbog nepredvidljivosti djelovanja virusa COVID-19 teško je prognozirati kada će kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić biti otpušteni iz bolnice, ali će o svemu javnost biti blagovremeno obaviještena.

KT