Skip to main content
Medijsko praćenje božićnih sv. misa iz sarajevske katedrale

Medijsko praćenje božićnih sv. misa iz sarajevske katedrale

Povodom blagdana Božića vrhbosanski nadbiskup metropolita uzoriti mons. Tomo Vukšić u sarajevskoj katedrali Srca Isusova slavit će božićne sv. mise i to:

  • Misu božićnog bdijenja u subotu, 24. prosinca u 21:00
  • Svečanu sv. misu na svetkovinu Božića u nedjelju, 25. prosinca u 10:30

Obje sv. mise u izravnom prijenosu prenosit će BHRT. Zbog dostojanstvenosti samog liturgijskog čina toga dana fotografiranje i snimanje u katedrali bit će omogućeno samo djelatnicima: Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, Katoličke tiskovne agencije i BHRT-a.

Svim medijskim kućama bit će ustupljene fotografije i drugi potrebiti materijali. Mediji koji žele informacije i fotografije u realnom roku, kako bi u javnosti posredovali ovaj događaj, trebaju se prijaviti u Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka, 23. prosinca do 17:00. U prijavi je potrebno navesti ime medijske kuće, odgovornu osobu te e-mail na koji će djelatnici Medijskog centra poslati materijale. Podsjećamo da medijske kuće koje žele video materijal za isti se trebaju obratiti BHRT-u.

To je odluka Vrhbosanske nadbiskupije kojom se želi izbjeći stvaranje gužve i narušavanje svetosti liturgijskoga čina te samoga sakralnog prostora, a istovremeno se ne želi uskratiti bilo kojoj medijskoj kući praćenje ovih svetih misa.

Podsjećanja radi snimanje božićne poruke nadbiskupa Vukšića i konferencija za medije povodom blagdana Božića bit će u subotu, 24. prosinca u 11:00 u prostorijama Nadbiskupske rezidencije (Josipa Stadlera 13).

Ujedno molimo za razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te profesionalno medijsko posredovanje ovog vjerskog događaja.

Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću