Skip to main content
Djelatnici ministarstva i braniteljskih udruga kod nadbiskupa Vukšića

Djelatnici ministarstva i braniteljskih udruga kod nadbiskupa Vukšića

Djelatnici Ministarstva za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije te predstavnici braniteljskih udruga iz Zapadnohercegovačke županije posjetili su u Sarajevu, 16. studenoga, vrhbosanskog nadbiskupa mons. Tomu Vukšića.

Najprije je u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda služena misa koju je predslavio mons. Vukšić. Koncelebrirali su generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Željko Čuturić, kancelar Vojnog ordinarijata vlč. Josip Tadić te vojni kapelan vlč. Ivo Jezidžić, javlja Nedjelja.ba.

U prigodnoj propovijedi mons. Vukšić je progovorio o misnim čitanjima, to jest, odlomku o raspodjeli talenata. Obrativši se nazočnima pojasnio je važnost te Kristove poruke o svjedočenju i korištenju talenata. Pojašnjavajući kako je svaka Isusova prispodoba govornička figura podcrtao je kako talente treba stalno njegovati i umnažati to jest da talente treba uvijek nastojati uvećati, nikako zakopati ili kako bi se danas reklo biti na pozitivnoj nuli.

"Jedino što će s nama poći s ovoga svijeta jesu naša dobra djela, to jest, ono što Isus kaže od jednoga dara ti si napravio deset, od jednoga dva ili sedam, ovisno o svojim talentima. Za Isusa je važno da iskoristimo sve svoje talente. Za njega nije važno koliko smo umnožili, nego da se dadne sve od sebe, svu svoju energiju i sposobnost", kazao je nadbiskup te na kraju zaželio da "dragi Bog blagoslovi okupljene kako bismo se u svom životu znali na dobro služiti sredstvima ovoga svijeta i vršiti dobra djela".

Nakon euharistije u velikoj sali Svećeničkog doma, koja se nalazi tik do sjemenišne crkve, upriličeno je prigodno druženje i razgovor za vrijeme kojeg su gosti iz Hercegovine darovali nadbiskupa Vukšića.

Ž.I., KT