Skip to main content
Susret patrijarha Porfirija i nadbiskupa Vukšića

Susret patrijarha Porfirija i nadbiskupa Vukšića

U središtu patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu u utorak, 14. lipnja susreli su se patrijarh SPC-a Porfirije i vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić.

Kako je priopćeno iz patrijaršije tijekom srdačnog susreta patrijarh Porfirije ponovio je više puta do sada iskazani stav kako vjerski lideri moraju učiniti što je do njih, prije svega svojom vjerom u Boga i molitvom, kako bi svi ljudi živjeli u miru i međusobnom razumijevanju. Dvojica sugovornika su se složila kako su izazovi s kojima se kršćani danas susreću širom svijeta veliki. Istaknuli su kako kršćani, bez obzira kojoj Crkvi pripadali, u svakodnevnim problemima trebaju biti potpora jedni drugima.

vuksic porfirije

Uz patrijarha susretu je prisustvovao i episkop marčanski Sava, dok su u pratnji nadbiskupa Vukšića bili: đakon vlč. Josip Papak, beogradski dekan i župnik u župi Sv. Ante fra Ilija Alandžak te vlč. Mihael Sokol, tajnik beogradskog nadbiskupa.

Tijekom boravka u glavnom gradu Srbije vrhbosanski nadbiskup slavio je patronsku sv. misu u crkvi Sv. Ante u ponedjeljak, 13. lipnja, a prije susreta s patrijarhom posjetio je i hram Sv. Save.

D. K.