Jesensko zasjedanje BK-a BiH

Sarajevo, 4. i 5. studenoga 2020.

 

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2020. s početkom u 9 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 79. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK-a BiH, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH.

Na početku zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto. Zbog ograničenja u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa, na zasjedanje neće doći delegati Hrvatske i Austrijske te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, razgovarati o dušobrižništvu u uvjetima pandemije koronavirusa te još jednom razmotriti provedu Đakonske pastoralne godine koja će započeti krajem studenog 2020. Također će se osvrnuti na 25. obljetnicu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH poznatog kao Daytonski sporazum.

Uoči radnog dijela zasjedanja biskupi će, u utorak 3. studenog u 18 sati slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predvodit će kardinal Puljić. Bit će uzet misni obrazac „U vrijeme pandemije“ koji je predložila Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata u vrijeme pandemije koronavirusa. Prigodnu propovijed uputit će biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Biskupi će također u srijedu, 4. studenog ujutro slaviti Svetu misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom.

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u četvrtak, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13, s početkom u 12 sati. Na početku konferencije svoj osvrt na zasjedanje dat će kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić. (kta)

Vrhbosanska nadbiskupija
Kaptol 7, 71 000 Sarajevo, BiH

++387-33-208 878
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.