Teologija svećeništva - identitet svećenika u duhu sinodalnosti Crkve

Sarajevo - KBF - 10. i 11. studenoga

Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu 10. i 11. studenoga organizira simpozij na temu: "Teologija svećeništva - identitet svećenika u duhu sinodalnosti Crkve" koji će se održati u dvorani "Pavla VI." na spomenutoj visokoškolskoj ustanovi. 

Program započinje u četvrtak, 10. studenoga u 16:30. Prvoga dana predavanja će održati: dr. sc. vlč. Josip Knežević - "Kristološki temelji teologije svećništva", dr. sc. vlč. Emanuel Petrov - "Smisao teologije svećeništva - bitne značajke tradicije o identitetu" i dr. sc. Davor Vuković - "Tradicija i novi pogledi na teologiju svećeništva". Poslije toga je predviđena diskusija čime će završiti prvi dan simpozija.

U petak, 11. studenoga na rasporedu još četiri predavanja: dr. sc. fra Ivan Šarčević - "Glavni odnosi svećeničkog života"; dr. sc. vlč. Ilija Marković - "Evanđeoski savjeti u svećeničkom životu"; dr. sc. vlč. Mile Vidić - "Izazovi i problemi kao 'virusi' u svećeničkoj formaciji i dr. sc. vlč. Taras Barščevski - "Molitva i stalna formacija kao dužnosti u svećeničkom životu". Program drugoga dana započinje u 9:30.

Moderator dvodnevnog simpozija bit će dr. sc. vlč. Dubravko Turalija.

D. K.

Vrhbosanska nadbiskupija
Kaptol 7, 71 000 Sarajevo, BiH

++387-33-208 878
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.